Кореново лечение

Кореновото лечение, познато като ендодонтия, се занимава с лечението на кореновите канали и е изключително важна част от цялостното лечение на зъбите.

Какво представлява кореновото лечение

В случаи на напреднал кариес, пулпит, периодонтит или друго заболяване, функцията и състоянието на кореновите канали се нарушава, водейки до болка и външни изменения на зъбите. Целта на кореновото лечение е да запази зъба и да се увери, че ще остане трайно в устната кухина, изпълнявайки своята функция.

Кога се прибягва до кореново лечение

Обикновено, до кореново лечение на зъба се стига след напреднал кариес, който е засегнал необратимо нерва (пулпата) на зъба.
В други случаи наблюдаваме възпалителни изменения около корена на зъба, които възникват като следствие от инфекцията на нерва.

 

В допълнение, продължителните пародонтални заболявания, които не са лекувани във времето, могат да образуват дълбоки джобове, които необратимо да засегнат пулпата.

Amaya Dental Clinic

Amaya Dental Clinic създава красивата, изящна усмивка, с която можете да се гордеете. Екипът ни притежава дългогодишен опит и прецизност, като комбинираме своите умения със съвременна апаратура, за да проектираме Вашата усмивка до последния детайл и да се уверим, че ще се влюбите в нея.

Какво да очаквате

01

Подготовка

Поставяме упойка, ако се усъмним, че по време на лечението на зъба има риск от неприятно усещане или болка.

02

Изолиране

Изолираме зъба, който ще бъде възстановен, от устната кухина, като използваме специални платна.

03

Дезинфекция

Осигуряваме условия за перфектна дезинфекция на кореновите канали, без попадане на слюнка или други течности в канала.

04

Почистване

Обработваме зъбните канали, като достигаме до края на всеки от тях, използвайки специален апарат, измерващ дълбочината им.

05

Запълване

Извършваме дезинфекция на каналите и триизмерното им запълване с каналопълнежно средство.

06

Пломба

Изработваме пломба (обтурация) спрямо естествения релеф и форма на зъба.

Екипът

Д-р Жасмина Велева

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Елена Иванова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Златка Сърмаджиева

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Станимира Петрова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Невена Чакърова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Елена Атанасова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА
Щастлива съм от резултата в стоматологична клиника "Амая". Винаги съм имала резерви към денталните манипулации, но д-р Стефанов, д-р Пенчева и целият прекрасен екип тук ми върнаха надеждата за красива усмивка и здрави зъби. Професионализъм, търпение и коректност. Доволна съм и съм благодарна, че върнахте моята увереност. Не се колебейте при избор на дентални специалисти, ако искате перфектно изглеждащи зъби, защото мястото е ясно - Амая. Горещо препоръчвам!
Ваня Цупи
Талант и професионализъм, съчетани с отдаденост, перфектно оборудвана база и индивидуален подход. Перфектното място! Ползвам редовно услугите на клиниката и винаги с удоволствие препоръчвам Amaya Dental Clinic и безупречния екип на д-р Елена Пенчева.
Георги Асенов
Едно голямо Благодаря, че имах щастието да попадна на този невероятен екип. Върнаха ми усмивката в буквалният смисъл 😉
Екатерина Златанова
Най-доброто място, когато става въпрос за естетична дентална медицина! Екипът на д-р Пенчева са прекрасни хора и професионалисти, които ще задоволят и най-капризните!
Евгени Евтимов
Много съм впечатлена от страхотния екип на клиниката: любезността на регистратурата, прецизният зъботехник и внимателните асистентки. Благодаря на страхотния д-р Загоров за вниманието, с което работи, търпението и спокойствието, което вдъхва. Уникални сте!
Зори Денева

Запазете вашия час

Обадете ни се още днес, за да запазите своя час за консултация!