Зъбен мост

Зъбният мост възстановява целостта на вашата усмивка, когато липсват един или няколко зъба.

Какво представлява зъбният мост

Зъбният мост възстановява целостта на усмивката, като запълва мястото, освободено от един или повече липсващи зъби. Той се изработва между два или повече носещи зъба, запълвайки празното пространство между тях. Мостът се фиксира неподвижно, за да възстанови усмивката, двигателната функция и говора, както и да разпредели дъвкателното налягане правилно между липсващите зъби. За целта носещите зъби – или тези, които се намират до липсващия зъб – се изпиляват и върху тях се поставят коронки. Към тях е прикрепен и изкуствен зъб, който попълва липсващото пространство.

Видове зъбен мост

Циркониевите зъбни мостове се отличават със здравина, устойчивост и естетичност. Поради естеството на материала, използван за тяхната изработка, те не причиняват алергични реакции и не водят до натрупване на бактериална плака. Металокерамичните зъбни мостове съдържат метална основа, която осигурява здравина и стабилност, и повърхностен слой керамика, целящ постигането на натурална естетика. Те са подходящи както за предни, така и за задни зъби, но поради своята основа, те не се препоръчват на хора с алергии към метали.

Amaya Dental Clinic

Amaya Dental Clinic създава красивата, изящна усмивка, с която можете да се гордеете. Екипът ни притежава дългогодишен опит и прецизност, като комбинираме своите умения със съвременна апаратура, за да проектираме Вашата усмивка до последния детайл и да се уверим, че ще се влюбите в нея.

Какво да очаквате

01

Консултация

Нашият лекари обсъждат с Вас вариантите за възстановяване на липсващите зъби. При решение за изработване на мост ще пристъпим към изпиляване на зъбите.

02

Моделиране

След поставяне на анестезия зъбите, които ще бъдат част от моста, ще бъдат изпилени. След изпиляването изработваме временен мост, който носите за няколко дни.

03

Корекция

След около 10-14 дни правим проба на постоянния мост, нанасяме необходимите корекции по него и го циментираме.

Екипът

Д-р Елена Пенчева

СПЕЦИАЛИСТ ПРОТЕТИЧНА ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Росен Загоров

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Бойко Стефанов

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Какво казват нашите клиенти

Щастлива съм от резултата в стоматологична клиника "Амая". Винаги съм имала резерви към денталните манипулации, но д-р Стефанов, д-р Пенчева и целият прекрасен екип тук ми върнаха надеждата за красива усмивка и здрави зъби. Професионализъм, търпение и коректност. Доволна съм и съм благодарна, че върнахте моята увереност. Не се колебейте при избор на дентални специалисти, ако искате перфектно изглеждащи зъби, защото мястото е ясно - Амая. Горещо препоръчвам!
Ваня Цупи
Талант и професионализъм, съчетани с отдаденост, перфектно оборудвана база и индивидуален подход. Перфектното място! Ползвам редовно услугите на клиниката и винаги с удоволствие препоръчвам Amaya Dental Clinic и безупречния екип на д-р Елена Пенчева.
Георги Асенов
Едно голямо Благодаря, че имах щастието да попадна на този невероятен екип. Върнаха ми усмивката в буквалният смисъл 😉
Екатерина Златанова
Най-доброто място, когато става въпрос за естетична дентална медицина! Екипът на д-р Пенчева са прекрасни хора и професионалисти, които ще задоволят и най-капризните!
Евгени Евтимов
Много съм впечатлена от страхотния екип на клиниката: любезността на регистратурата, прецизният зъботехник и внимателните асистентки. Благодаря на страхотния д-р Загоров за вниманието, с което работи, търпението и спокойствието, което вдъхва. Уникални сте!
Зори Денева

Запазете вашия час

Обадете ни се още днес, за да запазите своя час за консултация!