Пародонтална грижа

Пародонталната грижа е насочена към превенция и лечение на възпаленията и заболяванията на тъканите в устната кухина – кост, венци, периодонциум и лигавица.

Какво е пародонтология

Пародонтологията e задължителна част от съвременната дентална медицина, която е насочена към пародонталните и лигавичните заболявания в устната кухина. Изследванията показват, че почти всички от хората над 30-годишна възраст, страдат от различни форми на пародонтит, причинени от микроорганизми, живеещи и развиващи се в плаката и зъбния камък. Резултатът от тези възпалителни процеси е постепенна загуба на костта, поддържаща зъбите и тяхното последващо разклащане. Чрез пародонтално лечение и профилактика, тези заболявания са предотвратими и напълно лечими.

Гингивит и пародонтит

Гингивитът представлява възпалително заболяване на венеца и меките тъкани около зъбите. В началото заболяването се проявява с чувствителност на венците, кървене при миене или при хранене с твърди храни, неприятен дъх от устата. Ако не се лекува навреме може да прерасне в пародонтит – степен, при която има засягане и на подлежащата зъбоподдържаща кост. Редовната профилактика намалява шанса за развитие на пародонтит и риска от загуба на зъби.

Amaya Dental Clinic

Amaya Dental Clinic създава красивата, изящна усмивка, с която можете да се гордеете. Екипът ни притежава дългогодишен опит и прецизност, като комбинираме своите умения със съвременна апаратура, за да проектираме Вашата усмивка до последния детайл и да се уверим, че ще се влюбите в нея.

Какво да очаквате

01

Почистване

Почистваме зъбния камък и зъбната плака с помощта на ултразвукови инструменти.

02

Полиране

Полираме зъбите с airflow, фини гумички, четки и пасти.

03

Поддържане

Предоставяме ви подробни инструкции как да поддържате правилна орална хигиена.

Екипът

Д-р Бойко Стефанов

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Жасмина Велева

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Елена Иванова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Златка Сърмаджиева

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Станимира Петрова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Невена Чакърова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Елена Атанасова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА
Щастлива съм от резултата в стоматологична клиника "Амая". Винаги съм имала резерви към денталните манипулации, но д-р Стефанов, д-р Пенчева и целият прекрасен екип тук ми върнаха надеждата за красива усмивка и здрави зъби. Професионализъм, търпение и коректност. Доволна съм и съм благодарна, че върнахте моята увереност. Не се колебейте при избор на дентални специалисти, ако искате перфектно изглеждащи зъби, защото мястото е ясно - Амая. Горещо препоръчвам!
Ваня Цупи
Талант и професионализъм, съчетани с отдаденост, перфектно оборудвана база и индивидуален подход. Перфектното място! Ползвам редовно услугите на клиниката и винаги с удоволствие препоръчвам Amaya Dental Clinic и безупречния екип на д-р Елена Пенчева.
Георги Асенов
Едно голямо Благодаря, че имах щастието да попадна на този невероятен екип. Върнаха ми усмивката в буквалният смисъл 😉
Екатерина Златанова
Най-доброто място, когато става въпрос за естетична дентална медицина! Екипът на д-р Пенчева са прекрасни хора и професионалисти, които ще задоволят и най-капризните!
Евгени Евтимов
Много съм впечатлена от страхотния екип на клиниката: любезността на регистратурата, прецизният зъботехник и внимателните асистентки. Благодаря на страхотния д-р Загоров за вниманието, с което работи, търпението и спокойствието, което вдъхва. Уникални сте!
Зори Денева

Запазете вашия час

Обадете ни се още днес, за да запазите своя час за консултация!