Брекети

Брекетите са едни от най-популярните видове ортодонтско лечение, които в последните десетилетия се наложиха като основен стандарт. Те могат да се поставят на всякаква възраст и да решат редица естетични и функционални проблеми, сред които подреждане на зъби и корекция на захапката.

Какво представляват брекетите

Брекетите са малки пластинки (англ. “bracket“, скоба), които се залепват по външната или вътрешната страна на зъбите. Всички пластинки се обвързват в една обща система посредством ортодонтска дъга (или метална нишка с точно определена форма и дължина). Тази система регулира посоката и ъгъла, под които трябва да се движи всеки зъб, за да се постигне пълноценен ефект от ортодонското лечение.

Метални брекети

Металните брекети, например, са сред най-популярните, тъй като са изключително здрави. Поради своя по-малък размер се почистват по-лесно и не нарушават емайловата структура. Но техен основен недостатък е, че са силно забележими от околните, които влияе върху увереността на пациентите и намалява мотивацията им за провеждане на пълноценно ортодонтско лечение.

Естетични брекети

Естетичните брекети изцяло се сливат с цвета на зъбите, не потъмняват с времето и създават чувство на комфорт у пациента, заради тяхната незабележимост. Могат да бъдат бели или напълно прозрачни (керамични, сапфирени, фиброгласни). За разлика от металните брекети, при естетичните са необходими по-големи пластинки, за да се осъществи задържането им към зъба.

Лингвални брекети

Лингвалните брекети остават напълно скрити от очите на околните, тъй като се поставят от вътрешната страна на зъба. Въпреки, че обикновено са метални, при този тип брекети естетиката е много добра, но позицията им прави почистването значително по-трудно. Те са изключително подходящи за възрастните пациенти, които искат да перфектна усмивка, без ортодонтското лечение да смущава работата и социалния им живот.

Amaya Dental Clinic

Amaya Dental Clinic създава красивата, изящна усмивка, с която можете да се гордеете. Екипът ни притежава дългогодишен опит и прецизност, като комбинираме своите умения със съвременна апаратура, за да проектираме Вашата усмивка до последния детайл и да се уверим, че ще се влюбите в нея.

Какво да очаквате

01

Преглед

Извършваме вашия първоначален преглед и изясняваме целите на вашето бъдещо лечение.

02

План

Изготвяме вашия индивидуален план, който коментираме с вас, за да изберете най-подходящото решение за вас, спрямо очакванията и желанията ви.

03

Поставяне

В рамките на едно посещение поставяме вашите брекети и ви даваме подробни инструкции как да поддържате правилна хигиена.

04

Наблюдение

На всеки 4-5 седмици посещаване вашия ортодонт за регулярно наблюдение и профилактика.

Екипът

Д-р Мария Янкова

ОРТОДОНТ
Щастлива съм от резултата в стоматологична клиника "Амая". Винаги съм имала резерви към денталните манипулации, но д-р Стефанов, д-р Пенчева и целият прекрасен екип тук ми върнаха надеждата за красива усмивка и здрави зъби. Професионализъм, търпение и коректност. Доволна съм и съм благодарна, че върнахте моята увереност. Не се колебейте при избор на дентални специалисти, ако искате перфектно изглеждащи зъби, защото мястото е ясно - Амая. Горещо препоръчвам!
Ваня Цупи
Талант и професионализъм, съчетани с отдаденост, перфектно оборудвана база и индивидуален подход. Перфектното място! Ползвам редовно услугите на клиниката и винаги с удоволствие препоръчвам Amaya Dental Clinic и безупречния екип на д-р Елена Пенчева.
Георги Асенов
Едно голямо Благодаря, че имах щастието да попадна на този невероятен екип. Върнаха ми усмивката в буквалният смисъл 😉
Екатерина Златанова
Най-доброто място, когато става въпрос за естетична дентална медицина! Екипът на д-р Пенчева са прекрасни хора и професионалисти, които ще задоволят и най-капризните!
Евгени Евтимов
Много съм впечатлена от страхотния екип на клиниката: любезността на регистратурата, прецизният зъботехник и внимателните асистентки. Благодаря на страхотния д-р Загоров за вниманието, с което работи, търпението и спокойствието, което вдъхва. Уникални сте!
Зори Денева

Запазете вашия час

Обадете ни се още днес, за да запазите своя час за консултация!