Кариеси

Зъбните кариеси са сред най-разпространените дентални проблеми, които в Amaya Dental Clinic премахваме с модерна апаратура и без болка.

Какво е кариес

Кариесът е инфекциозно заболяване на зъбите, което започва развитието си от най-повърхностния слой – емайла, и продължава в дълбочината на зъба. Той може да бъде под формата на петно, повърхностен, среден и дълбок. Когато достигне до най-дълбоките слоеве, той може да причини сериозни последици за зъбите като пулпит, увреждане на зъбните корени или екстракция. Ето защо е важно ранното диагностициране на всички кариеси и тяхното лечение.

Как се лекува кариес

В Amaya Dental Clinic премахваме кариесите, като използваме своя дългогодишен стоматологичен опит и го комбинираме със съвременна апаратура. Процесът е изключително щадящ, благодарение минимално инвазивната стоматология.

Amaya Dental Clinic

Amaya Dental Clinic създава красивата, изящна усмивка, с която можете да се гордеете. Екипът ни притежава дългогодишен опит и прецизност, като комбинираме своите умения със съвременна апаратура, за да проектираме Вашата усмивка до последния детайл и да се уверим, че ще се влюбите в нея.

Какво да очаквате

01

Подготовка

Поставяме упойка, ако се усъмним, че по време на лечението на зъба има риск от неприятно усещане или болка.

02

Почистване

Почистваме засегнатите зъбните тъкани, засегнати от кариес.

03

Изолиране

Изолираме зъба, който ще бъде възстановен, от устната кухина, като използваме специални платна.

04

Обработка

Извършваме специална обработка на зъба, за да осигурим дълготрайна връзка с възстановителния материал. Свеждаме до минимум възможността от чувствителност след работата върху зъба.

05

Пломба

Изработваме пломба (обтурация) спрямо естествения релеф и форма на вашия зъб.

Екипът

Д-р Жасмина Велева

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Елена Иванова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Златка Сърмаджиева

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Станимира Петрова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Невена Чакърова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Елена Атанасова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА
Щастлива съм от резултата в стоматологична клиника "Амая". Винаги съм имала резерви към денталните манипулации, но д-р Стефанов, д-р Пенчева и целият прекрасен екип тук ми върнаха надеждата за красива усмивка и здрави зъби. Професионализъм, търпение и коректност. Доволна съм и съм благодарна, че върнахте моята увереност. Не се колебейте при избор на дентални специалисти, ако искате перфектно изглеждащи зъби, защото мястото е ясно - Амая. Горещо препоръчвам!
Ваня Цупи
Талант и професионализъм, съчетани с отдаденост, перфектно оборудвана база и индивидуален подход. Перфектното място! Ползвам редовно услугите на клиниката и винаги с удоволствие препоръчвам Amaya Dental Clinic и безупречния екип на д-р Елена Пенчева.
Георги Асенов
Едно голямо Благодаря, че имах щастието да попадна на този невероятен екип. Върнаха ми усмивката в буквалният смисъл 😉
Екатерина Златанова
Най-доброто място, когато става въпрос за естетична дентална медицина! Екипът на д-р Пенчева са прекрасни хора и професионалисти, които ще задоволят и най-капризните!
Евгени Евтимов
Много съм впечатлена от страхотния екип на клиниката: любезността на регистратурата, прецизният зъботехник и внимателните асистентки. Благодаря на страхотния д-р Загоров за вниманието, с което работи, търпението и спокойствието, което вдъхва. Уникални сте!
Зори Денева

Запазете вашия час

Обадете ни се още днес, за да запазите своя час за консултация!