Зъбни коронки

Коронките се използват за възстановяване на функцията на зъбите и подобряване на естетиката на вашата усмивка.

Какво представляват зъбните коронки

Когато вашият зъб се счупи, има голяма стара пломба или в известна степен е разрушен, е много вероятно коронките да бъде най-подходящият избор за възстановяване на естетичния вид на вашата усмивка.

 

Те са изкуствени заместители на силно разрушени или изгубени зъби. Коронката покрива зъба и възстановява неговата здравина, предпазва неговата структура и подобрява естетиката на вашата усмивка.

Керамични зъбни коронки

Керамичните зъбни коронки, наричани още порцеланови, се изработват от литиев дисиликад или емакс керамика. Порцеланът възпроизвежда уникалните особености на зъба, сред които цвят и прозрачност. Ето защо те са предпочитано решение в случаите, когато пациентите се стремят към възможно най-висока естетика и жизненост на тяхната усмивка. Керамичните зъбни коронки не причиняват алергични реакции и не задържат бактериална плака. За проектирането им използваме CAD/CAM компютърна технология, която позволява висока прецизност и възможност да изработим коронките бързо и качествено.

Циркониеви зъбни коронки

Този вид зъбни коронки се изработват от циркониев диоксид. Отличават се с изключителна здравина, устойчивост и естетичност. Поради естеството на материала, от който са изработени, циркониевите зъбни коронки не причиняват алергични реакции. А тъй като са гладки, не позволяват задържане на бактериална плака, която е най-честата причина за предизвикване на възпаления в устната кухина. За проектирането им използваме CAD/CAM компютърна технология, която ни позволява висока прецизност и възможност да изработим коронките в рамките на едно посещение.

Металокерамични зъбни коронки

Този вид зъбни коронки се изработват от метална основа, която осигурява здравина и стабилност, и повърхностен слой керамика, целящ постигането на натурална естетика. Металокерамичните зъбни коронки са сред най-често използваните в денталната практика, най-вече заради оптималното съотношение между цена, качество и издръжливост. Те са подходящи както за предни, така и за задни зъби, като могат да възстановят множество зъби с по-големи разрушения. Поради своята основа, те не се препоръчват на хора с алергии към метали.

Amaya Dental Clinic

Amaya Dental Clinic създава красивата, изящна усмивка, с която можете да се гордеете. Екипът ни притежава дългогодишен опит и прецизност, като комбинираме своите умения със съвременна апаратура, за да проектираме Вашата усмивка до последния детайл и да се уверим, че ще се влюбите в нея.

Какво да очаквате

01

Първо посещение

При първото Ви посещение с анестезия ще бъдат изпилени зъбите, ще бъдат снети отпечатъци и ще изработим временни коронки.

02

Проба и корекция

След около 10-14 дни ще бъде направена проба на коронките, ще нанесем необходимите корекции и ще ги циментираме.

Екипът

Д-р Симеон Личев

Лекар, специализант по Пластично възстановителна и Естетична хирургия

Д-р Елена Пенчева

СПЕЦИАЛИСТ ПРОТЕТИЧНА ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Росен Загоров

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Бойко Стефанов

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Жасмина Велева

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Елена Иванова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Мария Янкова

ОРТОДОНТ

Д-р Василена Иванова

СПЕЦИАЛИСТ ОРАЛНА ХИРУРГИЯ

Д-р Златка Сърмаджиева

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Станимира Петрова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Невена Чакърова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Д-р Елена Атанасова

ЛЕКАР ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Какво казват нашите клиенти

Щастлива съм от резултата в стоматологична клиника "Амая". Винаги съм имала резерви към денталните манипулации, но д-р Стефанов, д-р Пенчева и целият прекрасен екип тук ми върнаха надеждата за красива усмивка и здрави зъби. Професионализъм, търпение и коректност. Доволна съм и съм благодарна, че върнахте моята увереност. Не се колебейте при избор на дентални специалисти, ако искате перфектно изглеждащи зъби, защото мястото е ясно - Амая. Горещо препоръчвам!
Ваня Цупи
Талант и професионализъм, съчетани с отдаденост, перфектно оборудвана база и индивидуален подход. Перфектното място! Ползвам редовно услугите на клиниката и винаги с удоволствие препоръчвам Amaya Dental Clinic и безупречния екип на д-р Елена Пенчева.
Георги Асенов
Едно голямо Благодаря, че имах щастието да попадна на този невероятен екип. Върнаха ми усмивката в буквалният смисъл 😉
Екатерина Златанова
Най-доброто място, когато става въпрос за естетична дентална медицина! Екипът на д-р Пенчева са прекрасни хора и професионалисти, които ще задоволят и най-капризните!
Евгени Евтимов
Много съм впечатлена от страхотния екип на клиниката: любезността на регистратурата, прецизният зъботехник и внимателните асистентки. Благодаря на страхотния д-р Загоров за вниманието, с което работи, търпението и спокойствието, което вдъхва. Уникални сте!
Зори Денева

Запазете вашия час

Обадете ни се още днес, за да запазите своя час за консултация!